Безкоштовна охорона!

Детальніше

Служба безпеки

Пультова охорона

Фізична охорона

Системи безпеки

Пожежна безпека

Вибір пультової охорони

Питання вибору компанії, яка здійснює пультову охорону, є дуже важливим для досягнення безпеки і надійності охорони Вашого будинку і офісу.

Звернемося до статистики

На сьогодні в Києві працює близько 200 приватних пультів. І це при тому, що собівартість функціонування надійного пульта становить понад 4 000 000 грн. у місяць. Тобто щоб пульт вийшов на самоокупність, потрібно підключити не менше 10 000 об’єктів. І це тільки самоокупність! А прибуток? Отже, на чомусь економлять.


Погляньмо, на чому можна заощадити і які наслідки цієї економії:

  1. Зменшення кількості машин швидкого реагування – збільшення часу реагування.
  2. Зменшення заробітної плати – непостійність кадрів, непрофесійні співробітники.
  3. На пульті тільки один оператор – тривоги обробляються по черзі: імовірність, що тривога буде пропущена.
  4. Відсутність резервування пультового обладнання – в разі технічних неполадок всі об’єкти залишаються без охорони
  5. У деяких компаніях задля економії в машині їздить тільки один охоронець.
  6. Економія на матеріально-технічній базі.

Як наслідок, реагування на виклик по тривожній кнопці, коли важлива кожна секунда, виглядає так:

Якщо на пульті немає перебоїв з електроенергією і якщо єдиний черговий оператор не обробляє інший виклик або не вийшов за природною потребою, то він викликає одну з двох чергових машин. Якщо найближча до місця спрацювання тривожної кнопки машина не виїхала на інший виклик і якщо не зламається, то через півгодини після спрацювання тривожної кнопки «Таврія» з двома охоронцями-пенсіонерами прибуває на місце злочину, після чого охоронці аналізують ситуацію і приймають рішення: виходити з машини або викликати поліцію.

Вам така робота здається вигадкою?

Згідно зі статистикою, з 200 київських пультових компаній, кількість груп затримання в межах міста:

– більше 12 – 3 пультові компанії

– від 6 до 12 – 5 пультових компаній

– від 1 до 5 – 12 пультових компаній

Решта 180 охоронних компаній, які пропонують послуги пультової охорони, зовсім не мають груп швидкого реагування. Вони працюють тільки як посередники.

Більшість пультів, не маючи власних машин швидкого реагування, в разі тривоги телефонують на інший пульт і просять виїхати на виклик. В цьому випадку втрачаються додаткові хвилини, а виїхав наряд не має повної інформації про зазначений об’єкт та характер тривоги.

Розгляньмо, за якими критеріями слід вибирати пультову охорону:

  1. Наявність власних машин швидкого реагування

Якщо Вам кажуть, що при спрацьовуванні сигналізації відразу викликаються всі машини всіх охоронних структур, що знаходяться неподалік, – це означає, що оператор телефонує на інший пульт і просить виїхати на виклик. Оператор не може знати, де насправді зараз перебуває найближча машина іншої фірми. Додатково витрачається час на телефонні переговори, причому наряд не має повної інформації про об’єкт та характер тривоги.

  1. Кількість машин швидкого реагування

Від кількості машин залежить час реагування. Якщо Вам кажуть, що Вам пощастило і найближча машина знаходиться недалеко від Вашого офісу – це не означає, що час реагування буде мінімальним. При спрацьовуванні сигналізації машина може перебувати на іншому виклику, оглядати інші об’єкти і т.д. Крім того, з точки зору тактики на виклик повинні приїхати декілька машин.

  1. Наявність повного екіпажу у машинах швидкого реагування

Екіпаж машини швидкого реагування складається з водія-охоронця і одного або двох бійців. У деяких компаніях заради економії в машині їздить тільки один водій-охоронець.

  1. Матеріально-технічна база

Якщо в групах використовуються старі авто, то не виключено ймовірність, що у відповідальний момент машина зламається.

  1. Підготовка бійців групи швидкого реагування

Якщо Вам обіцяють, що в групах швидкого реагування працюють винятково професіонали, в минулому співробітники поліції – можливо, в групах працюють пенсіонери МВС, яким виповнилося 50 років. Ці бійці не претендують на велику заробітну плату. Але що вони зроблять, коли потрібно затримати міцного злочинця? Викличуть поліцію, не виходячи з машини?

  1. Надійність бійців групи реагування

Іноді під час затримання бійці групи швидкого реагування мають доступ до Ваших матеріальних цінностей, тому потрібно бути впевненими в їх порядності та надійності.

  1. Наявність повного резервування всіх структурних одиниць і вузлів пультового обладнання, що забезпечує його безперебійну роботу за будь-яких обставин
  2. Непостійність кадрів

Більшості пультів притаманні постійні кадрові зміни серед охоронців. Там вважають, що будь-якого охоронця можна легко замінити. Це так, але при цьому є негативні наслідки:

– незнання об’єктів новими фахівцями збільшує час реагування;

– збільшується витік інформації і, як наслідок, ймовірність “наводок”;

– погіршується ставлення до роботи.